tisdag 23 februari 2010

Jonny Depp "Mad Hatter" i basker

Johnny Depp, högaktuell i rollen som Mad Hatter i nya filmen 'Alice i Underlandet', mötte jublande fans i veckan vid ett promotion event för filmen. Jonny som ofta syns i hatt, bar för dagen en lite speciell basker. Kolla klippet på GP TV.


I Tim Burtons film 'Alice i Underlandet' spelar Johnny Depp den galne hattmakaren (Mad Hatter). Alice får vara med om ett förvirrat teparty tillsammans med katten, påskharen och den galna hattmakaren. Tim Burton har sagt att han genom Jonny Depps gestaltning av Mad Hatter försökt visa en mänsklig sida av den lite underliga figuren. Hans orangea hår anspelar på den kvicksilverförgiftning som drabbade många hattmakare som använde kvicksilver för att forma filtmaterial till en hatt.
Alice i Underlandet (eng. Alice's Adventures in Wonderland) är en barnbok av den brittiske författaren Lewis Carroll publicerad 1865. Boken handlar om den lilla flickan Alices äventyr i en värld som strider mot all logik. Det är Lewis Carrolls mest kända bok. Det har gjorts flera filmversioner där den mest kända är Disneys version från 1951.

2010 års version med bl a Jonny Depp har premiär den 3 mars. Kolla in filmens trailer på SF

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar