tisdag 2 februari 2010

Basker kram – Free Hugs

Plötsligt så dyker de upp med sina skyltar och erbjuder gratis kramar till totalt okända människor. En del människor väjer undan med skrämd blick medan andra spricker upp i ett leende och gärna spelar med, och får dessutom en varm kram.

Förmodligen är det ännu ett av de många ”Free Hugs” event som sker runt om i världen. Free Hugs är att likna med en social rörelse vars sympatisörer erbjuder kramar till främlingar på offentliga platser. Det hela startade 2004 av en australiensisk man som man känner bara under pseudonymen "Juan Mann" Företeelsen blev känd internationellt 2006 som ett resultat av en musikvideo på YouTube av det australiska bandet Sick Puppies. Den här filmen har setts över 50.000.000 gånger.

(...vår favoritscen - så klart!)

http://www.youtube.com/watch_popup?v=vr3x_RRJdd4&pop_ads=null#t=49


Kramen ska symbolisera en tillfällig händelse av vänlighet och ska utföras som en osjälvisk handling för att få andra att må bättre. Den internationella Free Hugs dagen firas den första lördagen i juli.

Det finns en mängd filmer med Free Hugs tema på Youtube. Den här spelades in i Göteborg



www.youtube.com/watch?v=02MEHY_ejmk


Det här låter som ett gott initiativ som vi på BaskerBosse stödjer. Vem vet, snart dyker vi BaskerBosses vänner upp i våra baskrar och ’Free Hugs’ skyltar och erbjuder riktiga basker kramar. Vi ses snart!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar