torsdag 11 februari 2010

Flickan med hallonröd basker - Raspberry Beret

Raspberry Beret är en sång av Prince och bandet The Revolution. Låten kommer från albumet Around the World in a Day. Låten handlar om ungdomsromans och den första sexuella erfarenheten med en flicka i en hallonröd basker.

Ps. kolla in vår röda basker på BaskerBosse.se

Prince är en amerikansk sångare, musiker och låtskrivare. Hans riktiga namn är Prince Rogers Nelson och han föddes 1958 i Minneapolis, Minnesota. Mellan åren 1993 och 2000 var han känd som The Artist Formerly Known As Prince eller bara The Artist eftersom han ändrade sitt artistnamn till en icke uttalbar symbol. I text skrivs symbolen ibland som: O(+>.
Med sin särpräglade blandning av pop, soul, funk, R&B, jazz, hiphop och rock, senare känt som The Minneapolis Sound, har Prince varit en av de mest inflytelserika artisterna i modern tid.

Prince hade sin storhetstid under 1980-talet. Album såsom Purple Rain, Sign O’ The Times och 1999 har bidragit till uppfattningen att Prince var en av 80-talets mest intressanta artister.

Prince skriver, komponerar och producerar nästan alla låtar själv och spelar de flesta instrumenten på albumen. Han ses som en perfektionist och har ett rykte om sig att vara svår att arbeta med. Prince är känd för att ha hundratals osläppta låtar, men har också släppt många låtar under eget namn eller under olika alias. Han har också skrivit många låtar åt andra artister som i flera fall blivit succéer, som Manic Monday åt The Bangles.
Källa: Wikipedia



Prince - Raspberry Beret - with lyrics

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar