måndag 1 februari 2010

Baker Street Cap

BaskerBosses nya modell Baker Street Cap har med sitt namn och utseende en tydlig koppling till Streetwear modet. Street wear har sina rötter i skateboard och "skatewear" från 1980-talet. Det blev senare ett internationellt urbant mode efter att först tagits an av den japanska urbana ungdomskulturen.



Baker Street är en gata i centrala London som sträcker sig från Regent's Park till Wigmore Street; gatan fortsätter under namnet Orchard Street till Oxford Street. Baker Street är framför allt känd som gatan där den fiktive detektiven Sherlock Holmes (skapad av skotten Sir Arthur Conan Doyle) bor (nr 221B, en adress som inte existerade på Doyles tid). På nr 239 finns ett Sherlock Holmes museum.

Gatan är också känd från Gerry Raffertys låt "Baker Street" som blev en hit 1978.









Gerry Rafferty (1947-) är en skotsk musiker, kompositör och sångare. Hans musikaliska stil har sina rötter i brittisk 1960-tals pop/rock med tydliga influenser från folkmusik och i viss mån jazz. Som sångare har han en karaktäristisk lite nasal röst och ett speciellt "sound" kännetecknat av vokala harmonier. Rafferty slog igenom som soloartist tack vare singeln "Baker Street", med sin välkända inledning på saxofon, tagen från albumet City to City från 1978.

Referenser och länkar:
BaskerBosse
Wikipedia Gerry Rafferty och Street wear

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar