onsdag 31 mars 2010

Kangol 504 Wool

Efter näst intill obetalbar gratisreklam på omslaget till L.L. Cool J:s platta Radio 1985, och omnämnd i Slick Ricks hit La Di Da Di året efter blev Kangol mer eller mindre odödligförklarat i en rad streetwearkretsar.

Samuel L. Jacksons så gott som fastväxta modell 504 i filmen Jackie Brown (1997) gjorde att märket än en gång visade vem som var kung över gatans huvudbonader.

Kangol 504 har sedan den introducerades varit en riktig storsäljare

Namnet Kangol lär härstamma från de engelska namnen på tre i hattarna återkommande kvaliteter: silK, ANGora och woOL. Många tror att Kangol kommer från Australien men så är alltså inte fallet.

Legenden Kangol startade tillverkningen av de första hattmodellerna 1938 i England. Den klassiska Kangol 504 Wool Cap introducerades 1954 och är idag en självklarhet för alla Streetwear älskare. Kepsen är helfärgad i ullmaterial med den klassiska Kangol logon baktill.Mannen bakom företaget hette Jakob Spreiregen och efter några längre vistelser i Frankrike insåg han att baskern var något som engelsmännen borde använda mer. Jakob, eller Jacques som han hette efter sin tid i Frankrike, fick som han ville och under andra världskriget stod det Kangol inte bara i fältmarskalk Montgomerys basker utan i hela den brittiska arméns.

Efter att ha prytt hjässor under olympiader och krig i Korea blev märket med bland andra Pierre Cardin som designer riktigt inne under 1960-talet.

Du hittar Kangol 504 hos BaskerBosse.


Titta också på Baker Street Cap som vi på BaskerBosse anser klart matcha Kangol. Baker Street Cap görs av Boinas Elósegui i Spanien. De har tillverkat baskrar och kepsar i över 150 år. I lager finns svart i storlek M/L/XL. Vi tar hem kepsar i andra färger på beställning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar