tisdag 29 december 2009

Nyårsspaning - Gott Nytt År 2010!!

Så här inför ett nytt år finns det många spekulationer och gissningar om än det ena, än det andra. Några uttalar sig med säkerhet om vinnaraktierna på börsen och andra om vilket mode som blir gällande för 2010. Ytterligare andra spår att "Nu är det äntligen dags för baskern att bli riktigt trendig".

Faktum är att det alltsomoftast kommer modeartiklar, uttalande från modeorakel och profetior i bloggar om att NU är det äntligen dags för baskern att blir riktigt trendig. Vi baskerälskare är dock lite rädda för att baskern ska bli var mans och kvinnas egendom. Vi vill inte att det ska bli en hype som nästa år är helt ute. Baskern är för oss en markering av självständighet, frihet och oberoende. En svart kvalitetsbasker kommer alltid att vara rätt och blir bara skönare ju mer man använder den. En del av oss tycker att det är kul med baskrar i olika färger. En färgad basker väcker uppmärksamhet och garanterar att man inte passerar obemärkt förbi en folksamling.

Vi som gillar vår basker säger helst NEJ TACK!!! till att baskern skulle bli 2010 års trendigaste plagg. Hur trendigt är det att ha Foppa tofflor idag eller en spikmatta imorgon?

Här kommer i alla fall några bra spaningar från de senaste åren. De finns en hel del fina bilder som inspirerar. Håll till godo...

Vive le beret! (artikel i Independent.ie, juli 2009)
"Style experts say that French women are embracing the beret as both an accessory and a symbol of national pride in the current economic downturn".
http://www.independent.ie/lifestyle/independent-woman/fashion-beauty/vive-le-beret-1709059.html

What's hot and what's not - Ny årstid (Hotspot blogg dec-06)
"Basker: Ska du satsa på någon huvudbonad är det baskern som gäller. Gärna i svart, grått eller blått eller varför inte röd?"
http://hotspot.webblogg.se/2006/july/whats-hot-and-whats-not-ny-arstid.html



Basker Hot Hot Hot (Hotspot blogg sept-06)
"Jag har bloggat om den ett flertal gånger förut - baskern, men nu är det verkligen hög tid att plocka fram den ur gömmorna alternativt ge sig ut på stan för att hitta en lämplig variant."
http://hotspot.webblogg.se/2006/september/hot-hot-hot-basker.html


Modette Mode och skönhet
"En svart hatt eller fin basker blir bra"
http://www.modette.se/Mode-och-skonhet/Reportage/Tre-modebloggare-listar-sina-favoriter-just-nu/
"En liten basker/mössa/hatt kan göra en hel outfit, det blir så mycket roligare!"
http://www.modette.se/Mode-och-skonhet/Reportage/Modebloggarnas-hostfavoriter/

BaskerBosses egen nyårsspaning för 2010 är att baskern kommer att bli svenskt "lagom trendigt". Det finns dock mycket som talar för att 2011 blir baskerns år. Fast riktigt säkert är det ju inte :) . Däremot tror vi på Sydafrika och kraftiga färger. Just nu tittar vi själva på om det finns något kul i baskerväg därifrån att utöka sortimentet med. (Tips emottages självklart tacksamt!)

Kanske dyker det upp något som detta?
Zulu hatt från Sydafrika
Lägg gärna en kommentar om era synpunkter.

Vi på BaskerBosse önskar alla ett Gott Nytt År 2010!

Vi hörs igen 2010.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar